راه اندازی میکسر

راه اندازی میکسر امری بسیار ساده میباشد البته به شرط آنکه اصوله پایه و اولیه آن را فرا گرفته باشید . در این مطلب مفید با شما همراهان خوب سایت صدای نو هستیم تا به بررسی راه اندازی میکسر ها بپردازیم .

راه اندازی میکسر ساده آنالوگ به همراه پاور :

قبل از هرکاری ، باید مکانی که قرار است میکسر در آنجا قرار گیرد را مشخص کنید . گرچه در هیئت‌ها ممکن است به علت کمبود فضا و یا نبود فضای مناسب مجبور باشید دستگاهتان را در جایی قرار دهید که شاید از نظر فنی صحیح نباشد .  اما بهتر است تا حد امکان نکات زیر را در جانمایی میکسرتان در نظر بگیرید .

عکس راه اندازی میکسر

 

۱ – میکسر تا حد امکان به جایگاه مداح‌ها نزدیک باشد ، تا صدابردار بتواند مداح را ببیند و اگر لازم بود بتواند از نظر مداح در مورد صدا مطلع شده و آن را اعمال کند. اگر به اندازه‌ی کافی نزدیک به مداحان نباشید ، به سختی می‌توانید بفهمید که آیا مداح از صدا و افکتی که شما تنظیم کرده‌اید راضی هست یا نه .

۲ – اگر به هر دلیلی نتوانستید سیستم صوت را در مجلس قرار دهید ، و یا سیستم صوت در جایی بود که شما صدای منتشر شده از پشت و زیر باند و یا صدای منعکس شده از دیوار‌ها را می‌شنیدید ، باید یک باند ( تا حد امکان از همان مدلی که در مجلس استفاده شده است ) برای خودتان به عنوان مانیتور صدا قرار دهید .

برخی از دوستان فکر میکنند هزینه‌ی اضافی و استفاده از مانیتورهای استودیویی و گران قیمت باعث بالا رفتن کیفیت صدای مجلس شود . اما استفاده از مانیتورهای حرفه‌ای و با کیفیت ممکن است باعث شود تا درک شما از صدای داخل مجلس همان صدایی نباشد که مستمعین می‌شنوند . به ادامه بحث راه اندازی میکسر می پردازیم با ما همراه باشید .

۳ – میکسر را به شکلی قرار دهید که فضای کافی برای قرار گرفتن کابل‌ها وجود داشته باشد. و دسترسی شما به فیدر‌ها و ولوم‌های میکسر راحت باشد .

پس از مشخص شدن مکان میز صدا تجهیزات را به شکل زیر به یکدیگر متصل نمایید :

۱ – دستگاه‌ها را مستقر کنید، چینش آنها را به شکلی تعیین کنید که دستگاه‌ها کاملا در جای خود ثابت باشند .

۲ – دستگاه‌هایی که حرارت زیاد تولید می‌کنند مثل پاور‌ها )‌ نیاز به جریان هوا در اطراف خود دارند . بهتر است در اطراف این دستگاه‌ها مخصوصا در قسمت پشت دستگا‌ها کمی فضای خالی باشد .

۳ – ابتدا کابل‌های باندها را به پاور متصل کنید و سپس آن سوی کابل‌ها را به باندها اتصال دهید ، تا اگر طول کابل بیش از حد نیاز بود، کلاف کابل نزدیک باند باشد. این کار باعث می‌شود تا در پشت دستگاه انباری از کابل‌های تو در تو ایجاد نشود .

با خونسردی و دقت کامل مراحل را طی کنید :

۴ – از خروجی اصلی میکسر دو کابل را به پاور متصل کنید .

۵ – خروجی رکورد را به رکوردر اتصال دهید .

۵ – کابل میکروفون را به میکسر متصل نمایید .

۶ – مطمئن شوید که هر دو دستگاه خاموش هستند، اگر کابل ارت داشتید ابتدا آن را به خروجی ارت پاور متصل کرده و یک سر آن را به یک لوله‌ آب متصل کنید .

۷ – سپس کابل برق پاور را به آن متصل کنید .

۸ – اگر کابل ارت ندارید ، از یک فاز متر که امکان ولت سنجی نیز دارد استفاده کنید . بعد از اتصال کابل برق پاور ، ولت سنج را به بدنه‌ی پاور اتصال دهید . سپس کابل برق پاور را از برق جدا کرده و جهت آن را در پریز برق عوض کنید . دوباره ولت سنج را به بدنه‌ی پاور اتصال دهید . روی هر حالتی که ولت سنج ، ولتاژ کمتری را نشان میداد ، کابل را به همان حالت به برق اتصال دهید .

۹ – مطمئن شوید همه‌ی ولوم‌های سطح صدا روی میکسر و پاور بسته است .

۱۰ – حالا نوبت روشن کردن است! ابتدا میکسر را روشن کنید و سپس پاور .

۱۱ – ولوم پاور‌ها را تا صفر دسی بل زیاد کنید .

۱۲ – ولوم اصلی میکسر را تا صفر زیاد کنید .

۱۳ – گین خطی که میکروفون به آن متصل است را حداکثر تا یک سوم بالا ببرید ( میزان گین بستگی به نوع میکسر دارد )

۱۴ – همینطور که در میکروفون برای تست صحبت می‌کنید ولوم میکروفون را بالا ببرید .

اگر از باند صدایی پخش نشد طبق دستور زیر عمل کنید :

۱ – دکمه خاموش و یا روشن بودن میکروفون را چک کنید .

۲ – خاموش یا روشن بودن میکسر و پاور را چک کنید .

۳ – دکمه Mute روی خط ورودی میکسر را چک کنید ( در برخی میکسرها برای هر خط یک دکمه‌ی ON و OFF وجود دارد ) در میکسرهای دایناکورد چک کنید که دستگاه در حالت استندبای نباشد .

۴ – برای آنکه مطمئن شوید صدای شما به میکسر می‌رسد ، دکمه PFL را روی خطی که میکروفون به آن متصل است فشار دهید سپس در میکروفون صحبت کنید ، اگر میتر‌های نشان دهنده سطح صدا روشن شدند ، معمول است صدا به میکسر میر‌سد ، در غیر این صورت باید سلامت میکروفون و یا اتصالات و کابل میکروفون را چک کنید .

۵ – حالا دکمه‌ی PFL را خاموش کنید و مجدد تست کنید ، اگر میترها روشن می‌شدند ، مشخص است که صدا از میکسر برای پاور ارسال میشود اما اگر میترها روشن نمی‌شدند، یا ولوم اصلی میکسر بسته است و یا میکسر دچار مشکل شده است .

۶ – حالا نوبت تست پاور است. اگر مطمئن شدید صدا از میکسر برای پاور ارسال می‌گردد ، میتر‌های روی پاور را چک کنید . اگر آنها نیز هنگام تست روشن می‌شدند ، اشکال از باندها و یا اتصالات باندها می‌باشد . اما اگر روشن نمی‌شدند ، ابتدا اتصال بین میکسر و پاور را تست کنید . اگر آنها هم سالم بودند ، احتمال زیاد اشکال از پاور هست .

تذکر مهم در راه اندازی میکسر :

هنگامی که در حال تست کردن اتصالات و تجهیزات هستید ، بعد از هر تست ولوم صدا را کم کنید ، و مجدد تست را انجام دهید . زیرا اگر با چک کردن اتصالات ، مدار برقرار شود و ولوم‌ها زیاد باشد ، ممکن است به باندها و دستگاه آسیب برسد .

 

 

دیدگاه شما
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.