افکت delay

افکت delay : با این مطلب مفید و کاربردی از سایت صــدای نــو در خدمت شما همراهان و مشتریان عزیز هستیم ، تا پایان این مطلب کاربردی حواستان را جمع کنید و به دقت به نکات کلیدی توجه کنید .

افکت delay

افکت delay یا تاخیر ( اکو )

افکت Delay با سه پارامتر : 

بلندی صدای تکرار‌ها
تعداد تکرار‌ها
فاصله تکرار‌ها

بلندی تکرار :

این تنظیم که معمولا ولوم ( Volum ) نامگذاری می‌شود میزان بلندی صدای اولین تکرار نسبت به صدای اصلی را نشان می‌دهد . یعنی هرچه ولوم را بیشتر کنیم ، صدایی که بعد از صدای اصلی تکرار می‌شود بلندتر است . می‌توان این ولوم را آن قدر زیاد کرد که تکرار‌ها دقیقا مانند صدای اصلی و یا حتی بلندتر باشد .  ولوم کم برای تکرار ، باعث می‌شود تا صداهایی که بعد از صدای اصلی تکرار می‌شوند ، نسبت به صدای اصلی کم بوده و به سرعت محو شوند . اگر این ولوم را آنقدر زیاد کنیم که صدای تکرار به بلندی صدای اصلی باشد ، وقتی در میکروفون کلمه‌ای را بگویید ، دستگاه دقیقا با همان بلندی آن کلمه را تکرار می‌کند . استفاده ولوم در این سطح هنگام شور حسین کاربرد دارد افکت delay .

تعداد تکرار‌ها :

این پارامتر که به Reapid معروف است فاصله‌ی بین هر تکرار با تکرار بعدی را تنظیم می‌کند . بعد از ورود صدا به افکتور اولین تکرار با همان ولومی که تنظیم کرده‌اید پخش می‌شود . صدای این تکرار‌ها به تدریج کم و کمتر شده تا محو شود .  اگر تعداد تکرار‌ها را کم کنید ممکن است صدا تنها یک بار تکرار شود و اگر تکرار‌ها را زیاد کنید صدا ده‌ها بار تکرار خواهد شد . در برخی افکتور‌های حرفه‌ای با زیاد کردن پیچ تعداد تکرار ، صدا به صورت متناوب تا بی‌نهایت تکرار خواهد شد و این تکرار آنقدر ادامه پیدا میکند تا شما پیچ تعداد تکرار را کم کنید .

فاصله تکرار‌ها :

Speed یا همان Delay  به کمک دِلی فاصله‌ی بین هر تکرار تنظیم می‌شود . اگر شما میزان دلی را زیاد کنید فاصله‌ی تکرار با صدای اصلی و فاصله‌ی هرتکرار با تکرار قبلیش بیشتر می‌شود . در افکتور‌های حرفه‌ای ، دلی با واحد میلی ثانیه سنجیده میشود . به این معنی که هر تکرار با تکرار قبلیش چند میلی ثانیه فاصله دارد .

افکت تاخیری دلی پر کاربرد ترین افکت در مجالس مذهبی می‌باشد . تنظیم افکت کاملا بستگی به سلیقه‌ی مداح و صدابردار دارد ، اما نباید از نظر دور داشت که هر سبک و صدایی ، افکت مخصوص به خود را می‌طلبد . فاصله تکرار ، تعداد تکرار و بلندی تکرار باید به گونه‌ای تنظیم شود تا صدا دچار در هم شدگی و افت کیفیت نگردد .

  چند نکته‌ ی مهم در رابطه با انتخاب افکت مناسب :

حجم صدای تکرار‌ها نباید به قدری زیاد باشد که با صدای اصلی تداخل کند و صدا دچار درهم شدگی شود و نه باید آن قدر هم کم باشد که هنگام مکث بین کلمات ، فضا خالی شود . البته بسته به شرایط استثناعاتی هم وجود دارد . به عنوان مثال در هنگام شور ذکر حسین ، اگر بخواهید در بین حسین‌هایی که مداح می‌گوید ، دستگاه نیز یک حسین مانند صدای مداح بگوید باید صدای تکرار را تا حد صدای اصلی (صدای مداح) زیاد کنید .

در این حالت تفاوت چندانی بین حسینی که مداح می‌گوید با حسینی که دستگاه تکرار می‌کند وجود ندارد .
اگر سرعت مناسبی را برای تکرار انتخاب کنید، شنونده احساس می‌کند تمام حسین‌ها را مداح می‌گوید . در حالی که یکی در میان ذکر حسین توسط دستگاه تکرار میشود .

  • فاصله‌ی بین تکرارها باید هم آهنگ صدای مداح و یا سینه زنی باشد . هنگام سینه‌زنی ، فاصله‌ی تکرار‌ها یا باید به اندازه‌ی فاصله‌ی سینه‌زدن‌ها از یکدیگر باشد و یا اگر فاصله‌ بین سینه‌زدن‌ها زیاد بود (مانند واحد) ضریبی از این فاصله باشد .

به عنوان مثال هنگام نوحه ، فاصله‌ی تکرار‌ها باید به گونه‌ای تنظیم شود که صدای تکرار سینه‌زنی که توسط باند‌ها پخش می‌شود ، دقیقا بین دو صدای سینه‌زنی مستعمین باشد . هنگام شور فاصله‌ی بین تکرار‌ها دقیقا باید به اندازه‌ی فاصله‌ی بین سینه‌ زدن‌ها باشد .

در این حالت به علت ریتم تند ذکر ، تکرار‌ها با صدای مداح هماهنگ شده و صدایی دلنشین را ایجاد می‌کند .

* از تغییر ناگهانی افکت به شدت خودداری کنید .

دیدگاه شما
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.