طرز کارباپاورها

پاور ها از یک قسمت ورودی ( که میتونه استریو باشه) ، از قسمت خروجی ( که میتونه استریو باشه ) ، قسمت تنظیمات و سویچهای مدیریت تشکیل می شوند .

کار در پاور به این صورت است که صدای گرفته شده از خروجی که می تونه هر چیزی باشه میکسر ، پخش کننده و … رو به قسمت ورودی متصل می کنیم ( لازم به ذکر است صدا داده شده به پاور حتماً باید در حد میلی ولت که ما به آن Line Out میگیم باید باشه یعنی هر جا گفتیم لاین اوت منظور همان ولتاژ میلی هست ، اگر بخواد صدا بیشتر از لاین اوت باشه احتمال آسیب دیدن مدار ورودی پاور هست ) سپس صدا داخل پاور رفته و تقویت میشه و از طریق درگاه خروجی خروج پیدا میکنه که با ولوم های روی پاور میشه صدای خروجی رو تنظیم کرد .

پاور ها اساساً استریو هستند یعنی دو تا ورودی میگیرند ( چپ و راست ) دوتا خروجی میدهند ( چپ و راست ) ولی این بدین معنی نیست که نشه یه ورودی داد یا نشه دو تا خروجی جدا گرفت بدین معنی که صدا رو بر مبنای استریو بودن تقویت میکنند و اساس کارشون استریو !

قسمت ورودی

اگر پاور استریو رو دو بخش در نظر بگیریم یعنی بخش چپ و بخش راست برای هر کدوم از بخشها یک ورودی در نظر گرفته شده کا با اتصال صدای ورود شده با این ورودی با این بخش تقویت میشود . نوع پرت ورودی ها معمولا فیشهای کنونی هستند از نوع مادگی . نوع اتصال صدای ورودی به پاور میتونه چند نوع باشه ، اساس کار روی همون صدای استرویه یعنی به هر خط از پاور صدا بدهید و همون صدا رو از همون خط تقویت شدش رو تحویل بگیرید . که برای این کار باید دوتا ورودی مستقل رو به پاور متصل کنید ، خوب این حرکت برای وقتیه که شما بخواهید دو تا صدای متفاوت رو با پاور تقویت کنید یا صدای استریو بخواهید استفاده کنید ، حال اگر ما بخواهیم به پاور یک صدا بدهیم و از هر دو خروجی صدا بگیریم باید چه کنیم ؟ خوب این امکانی است که سازندگان پاور ها در اختیار ما قرار داده اند تا بتوانیم این مشکل رو حل کنیم . به شکل زیر دقت کنید : قسمتی که انتخاب کردم بخش ورودی پاور Ev Q99 هست ، می بینید که در درگاههای  A و B که همون چپ و راست خودمونن ورودی ها قرار دارند که با واژه ی INPUT یا همان ورود مشخص شدن میبینید که ورودی فیش کنونی مادگی هست ، در کنار اون یک پرت میبینید که با واژه OUTPUT مشخص شده نوع جک اون هم کنونی نری هست ، و استفادش برای خروجی گرفت از لاین اوت برای یک پاور دیگر مثلا فرض کنید دوتا پاور دارید می خوایید هر دو یک نوع صدا داشته باشند اولی را از دستگاه میدهید دومی رو از اوت پوت پاور اول گرفته و به این پوت پاور دوم میزنید . بین این چهار تا در گاه یک سویچ میبینید که می تواند یا PARALLEL باشد یا DUAL فرق این دوتا همونه که اول گفتم اگر روی حالت دوآل باشد باید به هر کدوم از لاین ها یک ورودی بدهیم تا هر دوتا کانال های خروجی ما صدا داشته باشد ، اگر روی حالت پارالل باشد اگر به در گاه A ورودی متصل کنیم  هر دو بخش دارای صدا می باشد

قسمت خروجی

به شکل زیر دقت کنید :

اینهایی که در عکس برجسته کردم ابزار ما در خروجیه ، اول در گاه اتصال ( شماره ۱) که پرتش به نام اسپیکون معروفه و چهار تا پین داره که استفادش در باندهای BiAmp ولی ما برای استفاده از اون در باندهای پسیو باید به پین +۱ اون کابل سیگنال و به -۱ کابل زمین یا همون منفی روبزنیم .

قسمت دوم (شماره۲) قسمت جلوی پاوره که ولوم تنظیم صدای پاوره که با اون میشه صدا رو کم و زیاد کرد .

خوب حالا سوالی که پیش میاد اینه که چه باندی رو به چه پاوری بزنیم ؟

اگر دقت کنید روی باندها پسیو ، دو پارامتر رو مینویسند یکی توان باند مثلا ۴۰۰w و میزان اهم مثلا ۸Ω ، از طرفی روی پاورها هم یک جدول هست که مثلا در پاور Ev Q99 به صورت زیر :

این بدین معناست که اگر به این پاور اتصال ۲Ω بزنید ۱۲۵۰ وات هم می تونید توان باند متصل کنید ، اگر ۴Ω ، ۹۰۰ وات و اگر ۸Ω ، ۵۵۰ وات . پس تا اینجا معلوم شد که باید مشخصات باند رو دید و با مشخصات پاور تطبیق داد اگر درست بود بعد متصل کرد ، لازم به ذکر است که اگر توان باند با اهم برابر در پاور و باند به یک پاور با توان بالاتر متصل شود احتمال سوخت باند بالا می رود . پس در اتصال این دو باید خیلی دقت کرد .سوالی که اینجا برای خیلی ها پیش می آید این است که اگر بخواهیم دوتا باند را به صورت موازی به پاور متصل کنیم باید چه کنیم ؟ برای این امر علم فیزیک به کمک ما آمده و می گوید اگر دو مقاومت به صورت موازی به هم متصل شوند توان مجموع آن دو با هم جمع میشود و میزان مقاومت آن دو از را بطه زیر محاسبه می شود :

یعنی اگر دو تا باند هر دو ۸Ω , ۴۰۰w داشته باشیم و به صورت اصطلاحاً بک تو بک کنیم یعنی یک سیم از باند یک به باند دو بزنیم و از باند دو به پاور این دو باند رو موازی کردیم و توان مجموعشون میشه ۸۰۰ وات و با استفاده از فرمول بالا میزان اهم آنها میشود ۴ ، پس یعنی برای اتصال این دو باند به صورت موازی به یک پاور باید پاوری انتخاب کنیم که روی ۴ اهم ۸۰۰ وات توان داشته باشد ، این گونه نوع پاور ها و باند ها تعیین میشوند .

خوب تا اینجا روی استریو بودن پاور ها بحث کردیم ، اما پاورها حالتی دارند به نام Bridge که معمولاً با یک سویچ در پشت پاور به این حالت می رود ، این حالت برای استفاده توان حداکثر روی یک خط است ، اگر تا الآن روی پاور دو کانال داشتیم که هر کدام حداکثر روی ۴ اهم ۹۰۰ وات صدا میداد حالا یعنی در حالت Bridge روی یک کانال فقط یعنی روی کانال A روی ۴ اهم ، ۲۸۰۰ وات صدا خواهیم داشت . که مورد استفاده بعضی از باندهای پر توان است ،

قابل توجه است که عدم توجه به سویچ Bridge در برخی پاور ها از سوی اوپراتور صدا باندها با یک توان زیاد مواجه شده اند و سوخته اند !!! پس باید در استفاده از آن خیلی احتیاط کرد .

جنس صدا

در بحث باندها و پاور ها باید این رو بدانیم که اگر باند صدای واقعی تولید کند یعنی باند باند حرفه ای باشد جنس صدا به پاور بر می گردد ، یعنی لطافت و زیبایی صدا بیشتر به نوع انتخاب پاور بر میگردد پس در خرید پاور باید خیلی دقت کرد . صدای بسیار خوب رو معمولا می توان از پاور های دیجیتال شنید و می توان گفت پاور های دیجیتال از پاور های آنالوگ به طرز معجزه آسایی خوش صدا تر و با امکانات بهتر هستند . اما قیمت آنها در مقایسه با پاور های آنالوگ باعث شده تا هر کسی به اطراف آنها نرود !!!!

سویچ LPN

در پشت پاور ها سویچی هست به نام LPN :

این سویچ برای آن است که اگر روشن باشد صدای بم تولید می کند و برای اتصال ساب ووفر ها به پاور کاربرد دارد .

 

 

 

منبع : پرشين آوا
دیدگاه شما
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.